Etiketter

Straum rundt Fiskholmen

Nydelig vær da jeg sto opp i dag! Ingen tvil, her var det bare å komme seg ut i kajakken. Det skyet over mens jeg spiste frokost og ordnet meg klar - men det ble egentlig bare dekorativt, etterhvert.

Nemlig, for sånn her ble det. Det var helt paddeflatt på sundet, så jeg fant ut at jeg skulle sette kursen tvers over - for en gangs skyld var jeg i goood tid før Hurtigruta kom på kryssende kurs. :) Det er Nordkappen som får lufte seg i dag, Avoceten ligger klar for basseng i morra. Jeg har omsider fått skjært til ei blokk i tillegg til den som fulgte med, så nå når jeg faktisk fram til fotstøtta! (Som da er sånn skumblokker...) Det ble litt andre boller, ja.

Skikkelig flott i dag. Vakkert og tilsynelatende harmløst. Rett ut her og til venstre var det han padleren holdt på å stryke med for et par uker siden. Den dagen var det også finvær, men havet er kaldt for tiden. Best å være forsiktig, i hvert fall.

- Men jeg tok likevel sjansen på å åpne dagsluka underveies for første gang, da telefonen ringte. Jeg sliter litt med de der Valley-lukene, men det gikk faktisk bra. Fikk den på igjen etterpå også, bare velstand. Kanskje jeg rett og slett har lært trikset nå?

Den blå byen.

Ved Kringelskjæret begynte jeg å fundere. Jeg skulle jo i bassenget seinere, så det fristet egentlig ikke med noe rulling nå. Med to bassengmuligheter denne helga ville det være dumt å få kink i nakken eller noe. Hmmm... Kanskje en tur bort til Fiskholmen mens jeg bestemte meg for videre plan?

Joda, det ble en tur til Fiskholmen, og deretter videre bort til Verholmen, kan vi se på tracket. På tracket kan vi også ane en annen sak - straum. Så snart jeg tok en liten stopp eller fulgte med på andre ting enn hvor jeg padlet, så endret kursen seg. (Noen ganger når tracket mitt svinger kan det være en fugl, sel, oter eller noe. Men i dag - straum. Hver gang)

Det var så fin himmel i dag at det ble flere bilder av denne typen, den speilet seg så fint i overflata.

Det lå mye fjær og fløt også, men denne her var spesiell. En fjærball. En eller annen fugl har tydeligvis myteperiode akurat nå - klarer ikke å se hvilken det er.

Tilbake til straumen. Det er nemlig en del straum i sundet til tider, men jeg merker sjelden noe til det. Jeg har imidlertid hørt at utenfor Maurnes skal det være et sted det kan danne seg straumskavler, og jeg har sett litt straum rundt Fiskholmen før. Men i dag var det mer enn jeg har sett før! Det var så mye straum at det bråket og gikk hvitt! (Ikke et eneste vindpust, kun straum som gjorde det.)

Pussige greier.

På andre siden av holmen var ikke straumskavlene så svære, men det var ikke vanskelig å se hvor hen det var fart på straumen. Den tok rimelig tydelig tak i baugen så snart jeg nærmet meg, så det var nok litt fres i den selv om den neppe er supersterk. (Jeg padler fortere enn den, i hvert fall.)

Rett og slett ganske tøft. Jeg må finne mer ut av akkurat når det er mest og minst straum her ute.

Omsider kom Hurtigruta (Kong Harald, faktisk), så jeg kunne få krysset over til Verholmen. Den går ikke særlig hurtig når man venter på den, synes jeg. Men hadde jeg begynt å krysse og den kom da, tipper jeg det hadde virket betydelig kjappere...

På Verholmen satt det massevis av måker, det tror jeg er de dummeste fuglene jeg vet. De er så utrolig stupide. Lenge før jeg kom fram, lettet hele gjengen, skrålte og hoiet. De synes visst jeg var kjempeskummel. Men så ble de tydeligvis lei av å fly, så da jeg var kommet nesten bort til holmen satte halvparten seg ned igjen... Da var jeg plutselig ikke så farlig likevel, bare jeg var betydelig nærmere... Stupide.

Jeg gikk en snartur i land på den lille stranda mi, som var veldig liten siden det var såpass stor flo i dag. Fikk tatt et par bilder.

Dette her synes jeg ble litt småkult.

Og dette her ble veldig fint til å være en kajakk jeg er så sur på.

Dette ble ikke like kult som tenkt, men rust er fint nesten uansett.

Og dett var dett på denne turen. Bassenget neste - rapport derifra er at jeg fikk ikke til rulle, i fremmed kajakk. Men det var gøy likevel.

10 kommentarer:

 1. Stadig like trivelig å lese om turan dine.
  Har stor sans for måten du får med deg mange detaljer på. Det tyder på at du tar deg tid, og du nyter underveis. Sånt som beriker turan, detaljer til å undres over, fundere over, og til å beundre.
  Rust……rust e fasinerende, utrulig mye fine motiver å finne i rust. I mange sammenhenger en rein forbannelse og ei sann plage og bekymring, men når man kan beskue det med kamera…..da blir det noe helt annet.
  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jajaja, den gir plusspoeng den her kommentaren ja, riktig gjetta! :) Man må jo ta seg litt tid til detalja underveis, ellers blir det nu kjedelige tura. :)
   - Rust e tøft!!! Blei ikke så glad da æ fant rust på bilen nettopp, men ellers...

   Slett
 2. Svar
  1. Takk Randi! Og veldig artig å se deg innom bloggen, selv om det ikke er mye blomster i denne. :)

   Slett
 3. Yea, I got translate to work.

  I can relate to your comment about struggling with the Valley hatch covers. In the cold they are very hard to get off and especially so when on the water. The cold makes then less flexible. Last year my day hatch cover froze on and I had to use a bucket of hot water to get it off.

  Good on you to get out this time of year.

  Tony :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, finally! Strangly, I didn't do anything, it just suddenly works again. :)

   I enjoy this time of year on the water very much, it's so crystal clear! Insanly visability. And the colors with blue sky and snowy mountains...

   - But because of the temperatures (and short days) it's mostly short trips.

   Slett
 4. Svar
  1. Takk for det, hyggelig at du stakk innom bloggen. :)

   Slett
 5. Ja ja ja, som vanlig kjempefine bilder og god lesning, MEN, ingen voksne ville dyr er dumme. De er perfekt tilpasset miljøet og dermed har de overlevd. Dermed er det nok noe lurt i adferden til måkene. Bare ikke så lett å skjønne for de som ikke er måke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Amøber finnes vel også fremdeles? Smarte? Neppe.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)