Etiketter

Redningsøvelsen Knut Hoem

Onsdag forrige uke hadde padleklubben redningsøvelse sammen med RS Knut Hoem. Her er det diverse ordning på flytebrygga før vi setter ut. Fem stykker skulle vi være på havet, og så hadde vi noen om bord med kamera.

Skipsfører Hallstein viste oss hva de har for utstyr i båten, før vi dro ut på havet. Her er det Flir-kameraet (varmesøkende) som demonstreres.

Klare for action. Vi dro ikke så langt ut.

Et uvanlig syn – Bent i tørrdrakt og redningsvest. Bare sånn passelig komfortabel med det...

Første test, rimelig enkelt – Ta om bord sliten padler via plattformen.

Nå er vi spente, her skal løfteskrevet testes for første gang. Marian-skrevet, sågar.

Det fungerte slett ikke verst, så vi prøvde med mann oppi kajakken neste gang.

Hjelp! Bevisstløs person, gruppen har samlet seg i flåte. Gul refleksvest er ikke usynlige saker. Eller var det nå vi ble peilet med VHF'n og skutt ut line til? Vel, en av delene.

Selv om jeg visste at VHFn var ladet, satte jeg den til lading kvelden før for å være sikker på at den var helt full på batteriet. Men var den det da jeg kom fram? Niks, helt flatt. Så her er det lånt utstyr (jeg ville aldri kjøpt en gul en, he he), litt teit men. Den fungerte i hvert fall, og jeg fikk til å prate i den. God trening for min del.

Radarrefleksene derimot, imponerte ikke videre denne øvelsen. De så meg og de andre like godt på radaren - men vi har altså ikke testet i bølger og sånt. Mer testing gjenstår.

Redningsskøyta er kul og fotogen. Her er den på tur mot oss etter å ha gått langt unna, for å peile oss på VHFen. Det fungerte også helt fint, og vi viste oss å være der de fant ut at vi var, for å si det sånn. 

Person i vannet, bevisst men kom seg ikke opp i kajakken igjen ved egen hjelp. 

Redningsmannen fikk øvd seg på svømming i denslags utstyr. Godt innpakket, for å si det sånn.

Etter at vi hadde testet ut det vi hadde på lista, gjorde de alvor av trusselen om å lage bølger til oss – til stor begeistring. 

Hvordan kommer dette til å gå? Det laget mer fres enn jeg hadde forestilt meg, egentlig. Jeg har da sett dem gå full guff før, men neppe vært så nært.

Huhei!


Artig!

Alle klarte seg helt fint, inkludert ferskingene vi hadde med. :) 

Tilbake i havna gikk vi i land, og fikk skyllet utstyr, skiftet, og en liten kaffetår i skøyta, mens vi oppsummerte ettermiddagen. Nyttig øvelse for begge parter.

6 kommentarer:

 1. The swimmer had a lot of air in the drysuit. Did that have an impact on his ability to get back into the kayak or was it just the cold?

  Tony :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. The swimmer? You mean the rescue guy? He never attempted to get into a kayak. :) But either way, this was just for practicing, not any real cases.

   Slett
 2. Dette er nok viktig trening for redningstjenesten. Selv med flatt vann gir det øvelse i bruk av utstyret som kommer godt med når hjelpen skal gis i urent farvann.

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt, og allerede på flatt vann ser man jo en del som ikke ville funket dersom det var bølger. Og jo mer man er drillet på flatt vann, jo kjappere og lettere vil det nok også gå i bølger, da man har resten "inne", på et vis.

   Slett
 3. Sånn da er jeg kommet ajour med lesing av blogg også. Flinke dere er som til stadighet øver med redningsskøyta. Her blir det bare med praten. Kanskje jeg bare skulle ta affære sjøl.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men jeg er på ingen måte ajour med skriving… To dager i Lofoten og nå tre dager på dametreff, dette blir en utfordring.

   Det er bare å ta affære. Jeg har vært med fire ganger, halvparten av dem har jeg fiksa sjøl. ;)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)