Etiketter

Spontanpadling ved Verholmen

Det ble litt vind en dag i sommer, og Alexia og jeg fant raskt ut at vi ville benytte sjansen til en kjapp øvingstur. Vi satte ut ved Verholmen, for litt skvalpskøy.

Verholmen er jo i nabolaget mitt, så vanligvis padler jeg jo hit. Men i dag gadd jeg ikke sløse noe tid på transportetappe. Her er det fint å sette ut, padler vi utover finner vi mer og mer bølger, og så kan vi stikke inn bak holmen for le og pauser. Perfekt.

Det var vel ikke så mye spesielt vi skulle øve på, generelt årefølelse, redninger og sånt for min del, gjerne forstyrret av vind og/eller bølger. Her sjekker vi forholdene ut mot skjærene.

Artig nok innover, for finpussing. 

Nærmere bilde av hun bak der, som får testet Scorpioen sin litt mer. Det vi ikke ser er et bredt glis, men det kommer. Det kom etter ganske kort tid, og satt stort sett på hele økta. Rett kajakk, nok en gang bekreftet.

Som sagt, glis. Vi tok fram klokka og snudde raskest mulig 360 grader på skøy, for å se om vi ble bedre på det etter hvert. (Det ble vi, heldigvis. Øving lønner seg.)

Egenredning og rulling ble først drillet i le.

Reentry også, så klart.

Til tider var det flott lys også, en fin ettermiddag på havet på mange måter.

Artig bilde, det var nok bare litt splæsj.

Ved Verholmen er det noen steder det bygger seg litt opp, så det kan bli ekstra artig.

Jeg måtte også rulle på bølgesiden av øya, det gikk fint.

Så padlet vi litt hit og dit, att og fram, for teknikk- og sånt.

Artig å bevitne at noen på en måte vokser rett inn i kajakken og får virkelig godfølelsen fram skikkelig, samtidig som komfortsone tøyes og utvides. Frydefull tur, rett og slett.

Men kameratredninger burde man vel øve på når man er to?

Joda, hun var motivert til å teste det også.

Først litt hit og dit i kult lys for å finne passende sted, så kan det jo komme litt overraskende også, selv når det er klarert.

Hjelp!

Joda, hun nådde fram.

Tok styringa og kameratredda meg greit. Supert!

Bare litt mer padling før vi ga oss, det var så fin ettermiddag.

Impulsiv tur, men mye utbytte. Kjempeide! Takk for turen!


2 kommentarer:

  1. Tack för att du lägger ut berättelser o bilder som får mig att längta till nästa år o nya stimulerande naturupplevelser! Hoppas du har mer i "förrådet" av dessa...

    SvarSlett
    Svar
    1. Det ligger mer i "förrådet" som bare trenger å ferdigstilles. :)

      Slett

Kommentar - ja takk! :)