Etiketter

Guvåghytta og Hellfjorden

En gang i høst ble det tur til Guvåghytta og Hellfjorden. Jeg fikk nemlig et spørsmål etter bilder derfra, og oppdaget at det var pinlig lenge siden jeg hadde vært der. Så jeg gjorde ganske umiddelbart noe med saken. Jeg trengte også å komme meg ut, og dette er en rimelig safe og grei tur som alltid blir bra. Så det var fint med et puff til å komme seg ut. Lyset var flott bortover fra Guvåg til i første omgang Guvåghytta.

Goprokamera fanget skyene litt mer med vidvinkel.  Tror jeg?

Framme ved Guvåghytta! Her var det stille og rolig – og høstfarger, naturligvis.

Fine høstfarger rundt anlegget, men det kunne dessverre se ut for å skye enda mer over.  Jaja, sånn er det noen ganger, det kan fort lysne igjen også i løpet av turen.

Utsikt ut båtstøa, over til Skjervøyan og Hadseløya bakerst.

Ingen å treffe på hytta i dag, glemte å nevne at det har kommet opp flaggstang siden sist. Det gjør seg nok, blir artig å komme hit til flagg en dag vil jeg tro.

Innover Hellfjorden var planen å følge holmer innover uten for mange avstikkere. Her kunne det akkurat padles imellom, så det måtte jo gjøres.

Omtrent samme sted, sett motsatt vei. Er det et trollhode til høyre der, forresten? Det tror jeg ikke at jeg la merke til, ante nok fred og ingen fare her. Lite observant.

Like etter forrige bilde kom det durende en båt med jegere innover, på kryssende kurs. Jeg holdt an og de dreiet foran så det gikk klussfritt. De hadde god fart, så jeg mistenkte at det kunne være felt en elg et sted lenger inn i fjorden. Jeg møtte dem her nesten innerst i fjorden,  da med en slags flåtebåtgreie med motorisert kjøretøy på. Nå hadde de kurs utover.

Men jeg skulle videre innover.

I innersvingen av Hellfjorden ligger det nemlig en 10 på skjæret-post. Herved dokumentert ved dette skjæret, og hytta med grønt tak i bakgrunnen. To poster i dag, hurra!

Siden formen ikke var allverdens, hadde jeg belaget meg på å bruke god tid, så jeg hadde varm mat med på termos. Pølsegryte, tror jeg kanskje det var. Det smakte i hvert fall godt da jeg ble sulten, her under matpausen litt på vei utover fjorden igjen.

Kort vei til der jeg hadde oppdaget jegerbåten i fjæra – jeg hadde nemlig kikkert med, og kunne spane litt.

Det ble lang avstand for kameraene jeg hadde med, men her kjører i hvert fall en maskin oppi lia, og en del jegeraktige folk gikk også oppi der. Mistanken om felt dyr er altså styrket, men jeg så ikke noe til det. Men litt spennende innslag på turen var det jo uansett! 

Da jeg nærmet meg utløpet av fjorden igjen begynte det å ligge an til spennende lys igjen?

Jo, det ble en riktig så fargesprakende avslutning på turen. Her er jeg tilbake på Guvåg, ikke langt fra der jeg parkerte bilen. Det var forresten kommet folk på Guvåghytta da jeg padlet forbi der, men det tok jeg visst ikke bilde av ser det ut for.

Jeg gikk i land her, selv om det ikke var her jeg satte ut. Det sto åpent og så ikke veldig i bruk ut, så jeg tjuvlånte den rett og slett – fysj. (Egentlig hadde det nok mest med at jeg fikk ei kjip ripe der jeg satte ut, som jeg ennå var litt sur på.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)