Etiketter

Vik - Skjervøyan

Sist jeg var på padletur hvor vi satte ut fra Vik i Hadsel, var det noe enklere... Skikkelig langfjæra i dag, så det ut for. Bærebære. Heime var det stille på sundet, men her så det ut for at det kunne bli litt bølger når vi kom oss utover. Jippi. 

Vi satte kursen ut mot Skjervøyene, var med på tur dit i midten av mai.  Flott plass. Vi padla ikke helt rundt alle øyene denne gangen, padla heller ut forbi og tilbake. Bølger, vettu. Da vi kom utover, kom sola gjennom skylaget også. :) Bølgene tok seg opp jo lenger ut vi kom. :D Jippi.

Du snakker om å seile i medvind (seilbåten der framme altså, vi hadde imot her...). Passelig urettferdig. Her var det blitt såpass bølger at det ikke var noe særlig å ta bilder lenger, måtte være veldig kjapp imellom de høyeste bølgene.

Og da er det selvsagt at jeg finner ut at jeg skal filme. For bølger blir som kjent (bekjentgjort av meg sjøl) borte på bilder, men så kom jeg på det geniale at på FILM må det da se ut som i virkeligheten. Jadda.
Så nært å gå rundt har jeg vel aldri vært uten å faktisk gjøre det. (Jfr. svart felt midt i filmen her, måtte få båten på rett kjøl igjen... Padlerne jeg filma er dessverre så små at de forsvant. Men film ble det - om enn kort. Jippi!

Her på retur, på tur inn mot stranda på store Skjervøya for pause. Her hadde det lugna ned, men likevel passelig småsurf innover på siden her. Og det foretrekker jeg framfor de store der ute, for da går båten min alle veier helt uten kontroll og det er ikke heeelt stas ennå.

Fine stranda vi pausa på. Til og med klarna det opp så vi hadde sol mesteparten av rasten og allting. :) Litt vind var det imidlertid her også, men det gikk bra likevel.

Her er forresten dagens spor. Ingen stor premie for å gjette hvor hen jeg fant ut at jeg skulle filme litt, det er i grunnen ganske enkelt å se tror jeg...

Men ups, hva er det som kommer flytende utpå der? En kajakk? Oy, den flyter bort herifra ja! Ups... Remi var heldigvis rask oppi kajakken sin, så han slapp å dra så fryktelig langt å hente den. Greit å huske at det er forskjell på flo og fjære her, og at imellom der så faktisk stiger vannet, når det går fra fjæra til flo... Og når det er lang fjære i utgangspunktet så går det kanskje litt fortere enn ellers også... ;) Notert.

Vel, vi tok hintet kajakken prøvde å komme med, så her er alle kajakkene kommet på vannet - med folk oppi. ;) 

En liten rullepause. Eneste rulla jeg tok var vrimegunna-rulla. Og den tas best oppå vannet. Men Remi rulla i vei. (Og ja, han hadde et helt arsenal med årer med seg. Tror han må ha sittet i hele sommer og spikket årer.)

Fin tur. Tatt helt på sparket, fire stykker ble vi. Perfekt vær, spør man meg. :) Elendig til det meste annet bruk - perfekt for padling. :)

8 kommentarer:

 1. Hi - I can't get your translator widget to translate to English! Would love to understand more... any ideas?

  SvarSlett
 2. Flotte bilda som altid.
  Når jeg prøver å filme sjø så synes jeg
  at filmen "lyger", det blir liksom mindre sjø enn det var i virkeligheten.

  SvarSlett
 3. Mackayak, you're absolutely right - something was wrong with the translator. I hope I managed to fix it now?

  Storboktingen - enig der, video lyger litt den og. Det ble ikke så mye bedre med film som jeg hadde trodd det skulle bli.

  SvarSlett
 4. Syntes bølgene kom tydelig frem, jeg! Særlig illustrativt ble det jo med "nesten velten", i og med at den ikke var helt planlagt;-) Men følesen man har mens man kjemper mot elementene kan vel aldri helt videreformidles med hverken ord eller bilder? Vær forsiktig; du sprer masse glede med bloggen (og helt sikkert ellers også)!!!

  SvarSlett
 5. It seems to work now! Cheers..

  SvarSlett
 6. He he, ja filmen viser i hvert fall hvordan det går når man tar bølgene sideveis uten å ha støtte i åra - eller i det hele tatt at man følger med bølgene, for å si det sånn. ;)

  Mackayak - Great! It's not perfect translation with google, but I hope most of it makes sence. :)

  SvarSlett
 7. Det ble ikke rulla på deg, nei.
  Hvordan skal man få det til - hm - ny tauing...
  Fint bilde av min rosemalte duk-kajakk forresten.
  Og det tar ikke så lang tid å lage årer,en dag pr åre.
  Fin dag på havet var det iallifalli!
  Remi

  SvarSlett
 8. Nei, dere er for snille. Og gir for kort varsel. Det må en del opp-psyking til, jo. Da nytter ikke "nå!". Det må komme en "nå snart" først. ;)

  En dag pr. åre bare? Hmmm.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)