Etiketter

ASKR 1 - Valsnes

(Etappe 1 her og 2 her og 3 her og 4 her og 5 her og 6 her og 7 her og hviledag her og maraton her og heimtur her
Endelig klart for Arctic Sea Kayak Race (ASKR), med strålende flott sommervær hele registreringsdagen. Det kunne ikke ha startet bedre - det vil si, jeg kunne nok sovet noe bedre om natten, jeg var nok litt i meste laget spent. Brukte formiddagen til å kontrollpakke, laget meg et fint system med en pose til hvert rom i kajakken sånn at jeg skulle slippe trøbbel når alt skulle oppi ved utsetting. Så var det til registreringen, og av gårde for å få middag. Åra jeg hadde bestilt var nemlig ikke kommet ennå - og da jeg seinere dro tilbake for å hente den, så var den kommet ut til Skipnes. :S Men de fikk den med innover igjen med en båt, som her akkurat er kommet til kai. :D Vingåre anskaffet! :D

Vingåre tatt i bruk... Egentlig skulle jeg padle en lenger tur over til Valsnes, for å få prøvd åra, men siden det blei såpass seint før jeg kom meg av gårde så blei det bare noen få kilometer. Det kjentes imidlertid greit ut, så jeg bestemte meg for å prøve den dagen etter også, med mulighet for å hive den til helsike på Ringstad om det skulle bli for ille. (Gammelåra ligger på framdekket i reserve...)

Her kommer jeg over fjorden til Valsnes, hvor det meste av leiren allerede var på plass. Det flotte været varte hele kvelden ut.

Jeg var imidlertid ikke sist, det kom sigende folk hele kvelden. Her er det Chipo og Fredrik som ankommer ganske like etter meg, og blir mottatt på stranden. Det vil si steinfjæra, det var ikke særlig kjekt å komme i land der, men. Det gikk nå på et vis. Når man først kom seg på land, var det en kjempefin plass for leir. :)

Må forresten ikke glemme å takke kokken på gourmetrestauranten for trettersmiddagen vi tre fikk. :) Meny: Brøddings med kjøtt/avocado/havsalt til forrett, heimelaga kanongod suppe til hovedrett (tror ikke det var en dråpe mer sånn igjen), og riskrem til dessert.

Forøvrig - at folk ikke gidder å gå milevis når det skal skiftes (også undertøy) er tildels forståelig. Men et tips, spesielt til folk med hårete mannfolkræver - det er kjekt om man kan ta et lite blikk nærmest rundt seg i det minste, og ikke stille seg med ryggen (ræva) til folk som spiser. Og man kan i det minste passe på å trekke opp trusa (eller la være å trekke den ned) før man begynner å bøye seg etter ting.

Gourmetrestauranten får terningkast seks for maten, én for utsikten ved vårt bord (bokstavelig talt ræva) og fem for resterende omgivelser.

"Mingling" Folk pratet og koste seg hele kvelden, leirbålet borterst i fjæra. Borti der traff jeg Bernt, som har lest bloggen min innimellom, det var jo kjempeskøy. :) Trivelig var han også, og en trivelig gjeng var han sammen med på ASKR. (Jeg tror egentlig ikke det var noen utrivelige med på askr, forresten. Bare trivelige folk jeg møtte, i hvert fall.)

Ikke bare var været flott, men fargene på himmelen speilet seg i vannet og pyntet skikkelig opp utover kvelden. Her kunne vi virkelig legge oss med en god følelse, og bare glede oss til neste dag.

Kajakkene lå klare på vent, mens vi sov og ladet opp. Neste dag ventet fire mil, med stopp på Ringstad (cirka midtveis) for lunsj. Første del av ruta har jeg padlet en del før, men fra Snarset og utover har jeg ikke vært sjøveien i kajakk, så det gledet jeg meg skikkelig til. Aller mest spent var jeg på været - fire mil med motvind store deler av veien og ny åretype kunne bli ganske tøft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)