Etiketter

ASKR 8 - Hviledag

(Etappe 1 her og 2 her og 3 her og 4 her og 5 her og 6 her og 7 her og hviledag her og maraton her og heimtur her
Med full action på onsdagskveld når både lang og kort ramble, samt camp har møttes, er det alminnelig folkeskikk å ha hviledag på torsdag. Det er også tradisjon på ASKR - men likevel er det noe program for de som har lyst. Vil man rusle seg en tur til Tinden gjør man det, man kan ta seg en liten padletur, eller man kan være med på noen av foredragene som er satt opp, om man ønsker det. Med været som var da jeg våknet, bestemte jeg meg raskt for å bare sløve i sola så mye som mulig. :) Plutselig var det ikke HELT så galt å ligge i telt likevel - det var jo klestørk, plutselig. (Men jeg oppdaget etterhvert at ting som er vått av sjøvann, rett og slett ikke vil tørke uansett?)

Milslukern var på plass på kaia, her kunne man bli kvitt omtrent akkurat så mye penger som man hadde lyst til. For min del blei det med åra jeg hadde bestilt, men blant annet den padlejakken som henger fremst der var veldig fristende. Jeg var så dum at jeg tok på den, nemlig - aldeles deilig. Men jeg sto imot. Foreløpig. De finnes jo på internett og, de der.

Det var også mulighet for de som ville (jeg var for feig) til å prøve surfski, og det var en del som benyttet anledningen. Her tror jeg imidlertid det er treningstur for noen av de som skulle være med på racet, etter farten å bedømme. De som bare testet var betydelig mer ustødig, og hadde noe lavere fart... Forståelig nok.

Eirik Verås Larsen hadde et lite foredrag om padleteknikk, i hovedsak vingåre. Dette skulle jeg visst ha vært med på FØR arrangementet, for man skal visst ikke kjøpe seg vingåre helt plutselig og så padle 100 kilometer. Men det gjorde jeg forsåvidt ikke heller, jeg kjøpte og padlet 140... (Men med gammelåra på dekk for sikkerhets skyld.)

Så var det om nedkjøling, hypothermi, et veldig viktig tema i våre farvann. Litt om hva som skjer med oss når vi kjøles ned, hvor fort ting skjer, og hva man kan gjøre for å være forberedt. Ikke minst - det er lurt å trene, sånn at man er godt forberedt på hva som kan skje, og hva som er de svake punktene.

Demonstrasjon av duppedingser, her en boks med rød røyk som skal gjøre at folk ser deg om du trenger hjelp.

Denne røyken fås ikke kjøpt på boks, det er bare kul tåke som dukker opp når man egentlig ikke vil det.

Asle Håvard Miklegard fortalte om grønlandspadling, årer og diverse. Aldri ut av vannet, nei kajakken, var det.

En liten demonstrasjon på vannet også, hvordan man bruker en grønlandsåre.

Neste generasjon Miklegard demonstrerte ruller, Astrid i aksjon. Tilskuerne på land lot seg imponere, til slutt rullet hun med kun en stein til "hjelpemiddel", for å riktig understreke at det er teknikken det kommer an på.

Litt skøy på hviledagen også - funballkonkurranse mellom de forskjellige gruppene. Her er det race-representant Sean Rice som er i aksjon, men det var Astrid og camp-deltakerne som gikk av med seieren til slutt.

Fin stemning i teltleiren på sletta, de fleste tok tidlig kveld. Neste dag ventet jo maraton eller race på de aller fleste! Vi gikk til liggeunderlagene spente på været neste dag, det var godt mulig at løypene måtte legges om - været avgjør, som ellers. Sjøl var jeg ikke sikker på om det ble noe maraton på meg, jeg hadde litt lyst til å se på racet og. Det var ikke annet å gjøre enn å sove, og se det an neste morgen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)