Etiketter

ASKR 3 - Gaukværøy

(Etappe 1 her og 2 her og 3 her og 4 her og 5 her og 6 her og 7 her og hviledag her og maraton her og heimtur her)
Ikke lenge etter vi hadde forlatt Ringstad, passerte vi Ramberg hvor jeg er vokst opp. Her er det samling av feltet, og inne på land ser vi blant annet Rambergåsen - rett ned av den er barndomshjemmet mitt, altså. Fortsatt hadde vi passelig god dreis utover, i medvind. :)

Utenfor Snarset padlet mange rett inn mot bergene, det kunne nok se litt skummelt ut, men jeg visste jo at her var en liten passasje som skulle gå an å padle gjennom når det er ok forhold. Så det var bare å følge på. Sånne plasser er kule plasser.

Joda, forholdene var helt fine og vi kom supergreit gjennom. :) Ganske tøft?

Så bar det videre utover, farten ble bedre og bedre til vi kom ut av fjorden og begynte å runde yttersia, den som vender mot Lofoten. Hadde en supersurf helt ytterst i fjorden, den var nesten litt skummel så fort gikk det. (Båten min skjener veldig fort ut på surf, så jeg synes surfer er litt spooky.) Men så kom vi altså utover, og det roet seg ned. Her ser vi Litløy til venstre og Gaukværøy som var målet for dagen, cirka midt i bildet. Lenger ut var det superstille, bare ørsmå dønninger fra storhavet.

Ørn fikk vi også se, det må man jo. Denne fløy til slutt, men fløy feil vei så fikk ikke sett den helt på nært hold likevel. Men ørn er kult uansett, staselige fugler.

Sporet fra Ringstad til Gaukværøy.

Så runda vi odden på Gaukværøy, og leirplassen åpenbarte seg. For meg ei alminnelig sandstrand på ei alminnelig øy utafor Bø, men diverse "ååååhhhh", og "seeeeee..." og andre mer ubestemmelige utbruddslyder minnet meg om at slike plasser ikke er så helt alminnelige rundt om overalt.

Flott lys utover mot storhavet ei stund. Nesten magisk.

Teltleiren begynte å komme på plass. Det er en flott plass, som de pleier å overnatte på hvert år. Det går sauer og beiter her ute på øya, så det er i grunnen gressplen man slår leir på. Det eneste er at det dermed er store mengder sauskjit der også, men heldigvis var det ganske tørt, så det gikk greit å plukke bort. Og jeg visste jo dessuten hvor vi skulle (og hvordan jeg kunne regne med at det var), så jeg hadde med både presenning for å ha under teltet, og engangshansker for å plukke vekk drit... No problem, altså...

Flott utsikt fra teltet var det også. Var i grunnen heldig med plasseringen av teltet, det var ingen helt nært foran så vi hadde skikkelig bra utsikt. Og så var det så fint der med plasseringen av leirbålet, at de kunne synge og skråle der oppe, mens det var helt rolig og stille og man kunne sovne i fred (bortsett fra når enkelte kom syngende ned til leiren da, he he) selv om det fortsatt var full rulle for enkelte.

A propos full rulle og synging, her fra leirbålet. Her er vi vitne til en syngende (flott og artig!) takketale fra bursdagsbarnet vårt den dagen. Det kom forresten en enkel (men grundig!) skur denne dagen - den kom passende nok akkurat da folk hadde samlet seg for kveldens briefing rundt bålet. Plask! så stakk alle sammen, og kom tilbake fullt påhyrt i regnklær, fjellduker, plastsekker eller hva regntett man måtte ha... Men det ble nå stort sett med den skuren, heldigvis.

Så hadde vi heldigvis et flott leirbål å tørke oss på etterhvert. Da jeg syntes jeg var sånn passelig tørr var det bare å gå og legge seg, for å være passelig opplagt til neste dag. Da skulle vi padle mer åpent og utsatt fra storhavet, og været vet man jo aldri før man ser det. Måtte opp et par ganger for å sjekke båten og dra den lenger opp (hørte havet plutselig kom så nært - flo heter det visst), men så sov jeg som en stein (lett avbrutt av synging i det fjerne og "kan dokker hold kjeft") resten av natta. :) Klar for neste dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)